Istoric

Proiecte 2014

 • Concert de colinde24 decembrie 2014, ora 17:30 – corul SOUND a cântat colinde româneşti la Biserica Sfânta Vineri-Nouă.
 • Crăciunește cu Atelierul – editia a II-a20 decembrie 2014Journey Pub furnizor autorizat de atmosfera de sărbători – colinde cântate cu căldură de SOUND Choir, brad împodobit cu imaginație si obiecte facute manual de Revista Atelierul, intalniri cu oameni frumoși și creativi, vin fiert, ciocolată caldă si poze căciunești!
 • Concert de colinde20 decembrie 2014Plazza Romania – colinde româneşti şi internationale in interpretarea corurilor Song si Sound, dirijate de Voicu Popescu.
 • Corul Sound la Radio3Net! 20 decembrie 2014 -Vocile componentilor grupului, dar si discursul dirijorului Voicu Popescu despre Craciun, despre colinde, despre placerea de a canta in preajma sarbatorilor de iarna si importanta lor s-au imbinat perfect intr-o ora la „Sala de Repetitii”.
 • Crăciunescu – zăpadă cu fapte bune13 decembrie 2014, 19.30, Asociatia Merci Charity organizeaza un concert caritabil de colinde la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti. Colindele vor interpretate de corul SOUND, iar fondurile stranse vor fi folosite in scop umanitar.
 • Salut Voios de Pionier07 decembrie 2014, ora 19:00 – concert-spectacol multimedia dedicat comemorarii celor 25 ani de la evenimentele din decembrie 1989, Corul de Copii Radio, Corul SOUND si membri ai Orchestrei Naţionale Radio – sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU realizeaza un arc peste timp.
 • 20 ani de SOUND – 27 noiembrie, 2014, ora 19:00, Sala Radio – Anul acesta împlinim rotunda vârstă de 20 de ani de sunete, muzică, evenimente corale culturale și educative şi … petreceri în “familia SOUND”. Mereu neobosiți, pasionați și entuziaști, noi cei din SOUND am fost conștienți de valoarea pozitivă a muzicii și am împărtășit cu bucurie această comoară fanilor, prietenilor și colaboratorilor noștri pe care am avut fericirea să-i avem alături de-a lungul timpului.Dijirorul concertului și cel dintotdeauna “vinovat” de magia fenomenului coral SOUND – VOICU POPESCU, iar invitați speciali sunt: SIDONIA NICA, solistă a Operei Naționale București, ADRIAN NAIDIN, muzician și interpret sensibil al cântecelor populare românești si MĂDĂLIN VOICU Jr., pianist.Prezintă: GIANINA CORONDAN
 • Eveniment caritabil7 octombrie 2014, ora 19:00, Corul SOUND cântă pentru susţinerea micuţei Andreea Avrigeanu. Evenimentul va avea loc la Sala Traian de la Hala Traian.
 • Scoala de vara – Atelier de lucru, Leskovac, Serbia – in perioada 20 – 25 august 2014, corul SOUND va participa in cadrul  Școlii de Vară organizate de Centrul Cultural din Leskovac. 
 • Zilele Muzeului Satului –  17 mai 2014, 13.30 – Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” aniversează 78 de ani de existenţă. Recital Corul SOUND, Dirijor – Prof. Voicu Popescu
 • “Zilele Strazii Martisor” sâmbătă, 29 martie, orele 15.30 – 16.00, la casa memorială Tudor Arghezi din Berceni, strada Martisor, nr. 26 – SOUND iese din hibernare pentru a participa în cadrul proiectului „Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate“, o iniţiativă comunitară, finanţata de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, care îşi propune să sporească gradul de conştientizare a locuitorilor din cartierul Berceni asupra valorilor propriei comunităţi şi le stimuleze responsabilitatea faţă de locul în care trăiesc.

Proiecte 2013

 • Concert de Craciun la Muzeul National Cotroceni – in data de 17 decembrie, orele 19, Administratia prezidentiala si Muzeul National Cotroceni va invita la Concertul de Craciun sustinut de corul SOUND si dirijat de maestrul Voicu Popescu. Evenimentul se va desfasura in Sala Cherchez a Muzeului National Cotroceni.
 • Craciunescu – festival de voiosie cu teatru, jazz si colinde – Între 13 și 18 decembrie, la Acuarela are loc festivalul de voioșie cu teatru, jazz și colinde Crăciunescu, ediția de Crăciun a festivalului de vară din GrădinAcuarela – Grădinesco. Acuarela ţine deschisă mansarda timp de șase zile de sărbătoare pentru jazz, colinde și teatru de Crăciun. Invitati: Corul SOUND (13 decembrie, ora 19.00), 3 CIRCLES (13 decembrie, ora 20.00), Probleme la Mansarda (teatru, 14 decembrie 20.00), Maria Raducanu (concert de Craciun, 15 decembrie, 20.00), Poveste pentru oameni mari  (teatru, 16 decembrie 20.00), Duo de pian classic jazz, Valentin Humita,  și voce, Andreea Tincea (17 decembrie) si PUMPKIN  (cantece de Craciun, 18 decembrie).
 • Aprindem speranta11 decembrie 2013, ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti – concert caritabil de colinde sustinut de corul SOUND si realizat de Fundatia SOUND si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, la initiativa HAVI Logistics.  Scopul evenimentului este strangerea de fonduri pentru o persoana bolnava de cancer. Pretul biletului de intrare porneste de la 10 lei si mizam pe generozitatea participantilor. Toate fondurile colectate la eveniment vor fi donate acestei cauze.
 • Preţuieşte viaţa – moment difuzat în ediţia din 1 Decembrie a emisiunii, pe TVR1, cu Orchestra de suflători a Ministerului Apărării Naţionale şi Corul Sound al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti.
 • “Ziua Națională SUBCARPAȚI30 noiembrie,ora 21.30, Atelierul de Productie3 ani de SUBCARPATI. In deschidere CORUL SOUND & TREI PARALE. Intrare 25 de lei, 1000 de bilete se vor pune in vanzare inainte de concert, la locație.
 • Trienala de Arhitectură East Centric cu tema Trans(a)parenţe19 octombrie 2013, ora 20.00, corul SOUND va susţine un concert la Palatul Mogoşoaia, iar pe 27 octombrie, ora 17.00, la Palatul Știrbei în cadrul cărora va prezenta un repertoriu divers şi creativ ce va include lucrări gregoriene, bizantine, renașcentiste etc.
 • Imbold Nativ– 21 septembrie, 21.00, Acuarela – Asociatia Culturala Imbold pune tara la cale si aduna laolalta timp de trei zile artisti (20 – 22 septembrie 2013) care au ca sursa de inspiratie folclorul si traditiile autentice romanesti. Imbold Nativ ajunge sambata, 21 septembrie, pe taramul Acuarela, acolo unde va  purcede intr-o calatorie in folclorul romanesc de la secolul al XVIII-lea pana in prezent cu Corul Sound (dirijor Voicu Popescu). Asociatia Culturala Imbold este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative si, in special, a artelor vizuale, din Romania.
 • Scurt program de promovare a Programului  Sănătate pentru Mame și Sugari (SAMAS)pe 21 septembrie, pe strazile din centrul vechi  se va auzi piesa Kayama (partea a 8-a din Adiemus de Karl Jenkins) in interpretarea corului SOUND.
 •  Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici 23 iunie 2011 – Asociaţia Prietenii Muzeelor Minovici vă invită la o seară tandră cu flori de sânziană, artă şi basme despre zâne şi belşug. Pentru câteva ore, în livada fermecată a Muzeelor Minovici, se va depăna o poveste ştiută din moşi strămoşi. Ea spune că sanzienele, zâne bune, misterioase şi magice, vin printre noi odată-n an, în noaptea de 23 iunie. Ele impart dragoste şi spor celor care le cinstesc aşa cum se cuvine.
 • Recital de muzica sacra la Biserica Italiana din Bucuresti – 21 iunie – ora 20.00 – In ambianta calda si primitoare a Bisericii Italiene din Bucuresti, corul SOUND va  interpreta piese din repertoriul sacru catolic si otodox:  Triptic ortodox (Slava, Doamne Iisuse Hristoase, Hristos anesti) – anonim, Gh. CUCU, G. MUSICESCU, Pripeala – Filotei MONAHUL, De frum’seţea fecioriei tale – Paul CONSTANTINESCU, Tatăl nostru – Dan VOICULESCU, Notre Père – Maurice DURUFLE, Sanctus din Missa brevis  – Zdenĕk LUKÁŠ,  Ave Maria – Javi BUSTO, Eli, Eli ! – Deàk BÀRDOS GYÖRGY, Nisi Dominus (psalm 126) – Claudio MONTEVERDI, Benedic, anima mea, Domino – Dominique GESSENEY-RAPPO, To the Mothers in Brazil – Salve Regina – Lars JANSSON, arr. Gunnar Eriksson, Witness – spiritual, ar. Jack HALLORAN,  Gloria – Athos PALMA.
 • Hortus Florshow Romania16-19 Mai 2013, eveniment dedicat Zilelor Horticulturii Bucurestene, ce se adreseaza profesionistilor din sector si publicului larg. Evenimentul are loc in cadrul campusului Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, sub patronajul Societatii Horticultorilor din Romania, si este promovat de ATS Florovivaistica Italiana prin societatea Green Box SRL. Vineri, 17 mai, la ora 19.30, in parcul dendrologic din cadrul campusului USAMV, vor face complimente florilor, naistul Nicolae Voiculet, Corul SOUND si doi stundenti din cadrul universitatii.
 • ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI – 77 DE ANI – 17 – 19 mai 2013Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătoreşte 77 de ani de la înfiinţare si omagiază Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Vineri, 17 mai, de ZIUA MUZEULUI SATULUI, incepand cu ora 12.00, programul este dedicat ctitorilor Muzeului Satului, iar evenimentul este menit a educa tinerii şi a readuce în conştiinţa colectivă activităţile privind strategia de dezvoltare a muzeului şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber – expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale (printre altele, Corul SOUND), coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte.

Proiecte 2012

 • Traditii si Obiceiuri romanesti de Craciun. Editia a-II-a – Vineri 07 decembrie, ora 18.30, Sala Dalles (sala de concerte a Universitatii Ioan I. Dalles) – Grupul coral SOUND va sustine concertul de colinde „Poveste de Crăciun”. Invitatul special, Prof. Dr. Corneliu Ioan Bucur, va vorbi despre cartea sa ,,Abecedar si Dictionar Etimologic’’. La aceasta a doua editie a acestui  eveniment, sunt invitati parinti cu copii cu varste cuprinse intre 6-14 ani, dar nu numai, si cadre didactice. Intrarea este libera, dar locurile fiind limitate (450), confirmarea participării se face la office@bonsiromania.ro, precizându-se numărul de persoane si un număr de telefon de contact. Acest eveniment face parte din proiectul “Romania – O Noua Perspectiva: Oameni, Locuri si Traditii”, care, prin actiunile sale, urmareste cresterea unei tinere generatii mai implicata in pastrarea, valorificarea si dezvoltarea patrimoniului national material si imaterial. Proiectul a fost initiat in 2010 de SC Bonsi Business Group, care este si organizatorul evenimentului.
 • SOUND & SONG’s – Sâmbătă 17 noiembrie, ora 18.30, Sala mare (etaj II) Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti – de Ziua Internaţională a Studentului, concert extraordinar SOUND & SONG’s – dirijor Voicu Popescu. Concertul va prezenta, printre altele, în premieră, colinde intrate în uitare, caracteristice tradiţiilor româneşti din moşi strămoşi şi care au fost reunite pe un mini CD  – un proiect cultural sprijinit de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Intrarea este liberă.
 • Poveste de Craciun – Miercuri, 14 noiembrie, ora 7.30,  Sala Pod a Casei de Cultură a Studenţilor din BucureştiConferinţă de Presă şi lansare CD în cadrul proiectului Poveste de Crăciun, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.   Intrarea este liberă.
 • Cantece pentru Nadine. Concert caritabil – Joi, 11.10.2012. ora 20.00, Dianei Patru – Corul Sound impreuna cu dirijorul Voicu Popescu, Adrian Naidin, Lily and the White Tiger, Vlad (Coughy) si Bogdan (Casetofoane) vor sustine un concert caritabil pentru a strange fonduri care vor folosi unei familii din Siria pentru a se refugia din calea razboiului.
 • Concertul „Tradiţie şi Măiestrie” – 10.10.2012, orele 18.30, studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române. Asociaţia pentru Cultură şi Tradiţie Anton Pann, Radio România Muzical şi Fundaţia Culturală Sound organizează acest concert susţinut de Formaţia Vocal-Instrumentală de Muzică Veche Anton Pann şi invitaţii săi, absolvenţi ai cursurilor de instrumente muzicale tradiţionale orientale. Concertul face parte din proiectul „Tradiţie şi Măiestrie – MasterClass de instrumente tradiţionale”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, şi promovează instrumente utilizate în spaţiul românesc până la finele secolului al XIX-lea, rămase în uz în Turcia, Grecia şi întregul Orient. Repertoriul cuprinde lucrări din colecţiile Dimitrie Cantemir, Ali Ufki, Anton Pann, Eşrefzâde Rumî, ş.a.
 • Concertele  SONORITA – 29 august 2012, ora 19:00 la Sala de Spectacole a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional  si 01 septembrie 2012, ora 19.00 pm, la Centrul Cultural Reduta Brașov. Acest proiect cultural este finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional si a reunit  Corul SOUND şi invitatii sai, membrii corului Cantica Nova din Milazzo, Sicilia, dirijat de Maestrul Francesco Saverio Messina. În repertoriu s-au regăsit piese ca: Gloria (dalla Missa Brevis) de  Giovanni Pierluigi da Palestrina, Notre père – Maurice Duruflè, Gia’ mi trovai di maggio – Bruno Bettinelli, Funiculi’, funicula’ – pop. Napoletano – l. Denza – elab. Dario pino, E vui durmiti ancora – pop. Siciliano – Formisano-Calì – elab. Giuseppe Mignemi, Obladi’, oblada’ – j. Lennon/p. Mccartney – elab. Keith Abbs sau Don’t Worry, be Happy – Bobby Mcferrin – elab. Kirby Shaw. Corul SOUND, dirijat de maestrul Voicu Popescu,  a interpretat: Nunta (C-tin Arvinte), Ma luai (T. Jarda), De frum’setea fecioriei Tale (P. Constantinescu), Gloria – A. Palma, Sanctus din Missa Brevis – Z. Lucas, Benedic, anima mea, Domino – D. Gesseney-Rappo, Ave Maria – J. Busto si Eli, Eli! – D. Bàrdos György.
 • Muzeul Satului – 76 de ani (1936-2012). Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti organizeaza intre 17 si 20 mai evenimentul aniversar “Anotimpuri. Pe parcursul celor 4 zile de sarbatoare, vizitatorii vor avea ocazia sa participe la ateliere interactive ale mesterilor populari, sa viziteze 5 expozitii cu tematici diverse, sa asculte muzica populara romaneasca, dar si muzica etniilor conlocuitoare, muzica clasica si ritmuri irlandeze. In data de 17 mai, orele 16.30 + 17.00, corul SOUND va susţine un scurt recitalInflorit-a, inflorit-a rugutu
 • Concert Coral Extraordinar la Sala Radio. VOICU POPESCU va dirija: Corul SOUND (Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti), Corul de Copii RADIO (pian: Camelia Chiţibea, percuţie: Ilinca Lorentz, solistă: Florina Ilie) şi Corul Naţional de Cameră MADRIGAL (pian: Raluca Ouatu, solişti: Mihai Cârstea şi Ionuţ Popescu). Va prezenta: Sorina Goia.
 • Azi cu toţi să prăznuim – între 6 şi 8 aprilie, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” a organizat evenimentul “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii” cu ateliere meşteşugăreşti de ouă încondeiate şi icoane pe sticlă, expoziţie de icoane, muzica populară, muzică religioasă, meşteri populari şi gastronomie specifică sărbătorilor pascale.
 • Participarea la Olimpiada Corală din Cincinnati, între 3 şi 14 iulie 2012. Jocurile olimpice corale se organizează din doi în doi ani, pe continente diferite, şi constituie cea mai mare competiţie corală la nivel mondial al cărei scop îl reprezintă unificarea paşnica a tuturor iubitorilor de muzică corală şi interrelaţionarea acestora prin cânt. Chiar dacă vor cânta de plăcere sau pentru palmares, toate corurile participante vor sărbători acest festival prin limbajul comun al muzicii corale. Din raţiuni financiare, iniţiativa nu s-a putut concretiza.

Proiecte 2011

Schimb cultural Corul Sound – Corul Cantica Nova – Cooperarea între cele două coruri a demarat în primăvara acestui an, cu un schimb de dirijori. La sfârşitul lunii martie 2011, maestrul Voicu Popescu a fost în Italia pentru o săptămână de lucru cu corul Cantica Nova, din Milazzo, care s-a finalizat cu un concert susţinut la data de 3 aprilie 2011. În replică, la începutul lunii mai, în România a sosit maestrul Francesco Saverio Messina, dirijorul corului Cantica Nova, Milazzo, care după o săptămână de lucru cu corul Sound a susţinut la data de 14 mai 2011 un concert de excepţie. Ca o continuare a acestui schimb de dirijori, corul Sound a fost invitat în decembrie în Italia, pentru a susţine două concerte de colinde pe 28 decembrie, in Milazzo, la ora 21.00, la “Teatro TRIFILETTI” si pe 29 decembrie in orasul Enna.

Muzica romaneasca va ajunge in perioada 16-20 decembrie 2011, in pieţele de Crăciun din Germania şi Elveţia. Ambasadorii folclorului şi tradiţiilor naţionale vor fi Corul de Copii Radio şi dirijorul Voicu Popescu. Acompaniati de pianista Camelia Chitibea, acestia vor sustine doua concerte – pe 17 decembrie, în cadrul Twinkling Star Market din Wiesbaden (Germania) şi pe 19 decembrie, pe scena Engelsstimmen din Lucerna (Elvetia). Proiectul pe care Corul de Copii Radio il va prezenta in aceasta saptamana in Germania si Elvetia este realizat de Fundatia Culturala Sound, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin Programul Cantemir, sectiunea Festival.

 Colinde vechi si noi + Cu căldură în suflet şi cu voie bună vă invităm, în prag de sărbatori, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, miercuri 14 decembrie de la ora 20:00, unde veţi fi încântaţi de cântece tradiţionale de sărbători cu grupul coral „Sound” dirijat de Voicu Popescu. Intrarea este liberă.

Concert Subcarpați alături de Sound Choir, after-party cu Limun și Charlie Dundeen – De 1 decembrie, Subcarpaţi a sărbătorit româneşte, alături de invitaţii săi – corul Sound, DJ Limun şi Charlie Dundeen – într-un concert de excepţie la Atelierul de Producţie.

Corul Sound– Männerstimmen Basel, Elveţia – pentru prima data, muzica romaneasca a fost interpretata in cea mai veche biserica de beton din lume. Concertul a avut loc in Basel, Elveţia, în 13 noiembrie 2011, la Biserica Sf. Anton şi a fost structurat în 3 părţi: repertoriu elveţian, românesc şi universal. Prin acest schimb de experienţă, Corul Sound a dezvăluit creaţii româneşti unui public mai puţin familiarizat cu ele, punerea în valoarea a patrimoniului cultural naţional mobil, precum şi creşterea vizibilităţii şi accesibilităţii culturii româneşti pe piaţa internaţională. Acest schimb cultural a fost posibil cu sprijinul financiar al corului gazdă Männerstimmen Basel, precum şi al companiei Tractebel Engineering S.A.

ONG Fest – În BUCUREŞTI, între 9-11 septembrie, se vor aduna în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), 150 de organizaţii neguvernamentale care vor încânta publicul cu expoziţii, demonstraţii, scene de teatru, jonglerii cu foc, dansuri, costume tradiţionale şi multe alte surprize. Sâmbătă, 10.09.2011, între orele 16.30 – 17.00 – Concert coral Sound Choir.

“Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici” – “Asociaţia Prietenii Muzeelor Minovici a organizat cea de-a V-a ediţie a manifestării intitulată ‘Noaptea de Sânziene în livadă de la Minovici’, în data de 23 iunie 2011, oră 19.00, în grădină cunoscutelor instituţii de la şosea, lângă Fântâna Mioriţa. Cei care au răspuns invitaţiei au putut viziona expoziţiile de artă plastică, fotografie şi creaţie vestimentara găzduite de muzee şi i-au putut admira pe Răzvan Mazilu, Monica Petrica, Cornelia Tihorn, Brânduşă Casandra Mircea, Ioana Macarie, Silviu Biriş, Constatin Florescu şi grupul coral SOUND, condus de Voicu Popescu.

 “II International Krakow Choir Festival -În perioadă 15-19 iunie, am participat la cea de-a doua ediţie a celui mai mare festival concurs de muzică corală din Polonia (Cracovia). Această participare s-a realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional . Corul Sound al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti a fost singura formaţie ce a reprezentat ţara noastră în cadrul competiţiei, alături de alte 38 de ansambluri, provenind din 17 ţări. Din Cracovia, Corul SOUND, condus de Voicu Popescu, s-a întors acasă cu premiul I la categoria “Folclor & Gospel” şi premiul II la categoria “Coruri Mixte”, care a fost acordat ex aequo şi corului norvegian “Ad Libitum” condus de dirijoarea Bodil Egseth. Premiul I la categoria “Coruri Mixte” a fost acordat corului Harlanda Kammarkor din Suedia, condus de David Molin care a primit şi distincţia de “Cel mai bun dirijor” în cadrul concursului.

“INNOVATIO SOUND – acelaşi cor, alt dirijor Francesco Saverio Messina” – Concertul din 14 mai face parte dintr-un proiect de schimb de experienţă între Corul SOUND din România şi Corul CANTICA NOVA din Milazzo, Italia. Schimbul cultural între cele două entităţi artistice a presupus realizarea a două concerte – unul al corului Cantica Nova, în Millazzo, Italia, sub conducerea dirijorului român, Voicu Popescu şi un al doilea concert, al corului SOUND, sub bagheta dirijorului italian Francesco Saverio Messina, la Bucureşti. Dirijorul italian a transmis şi împărtăşit din caracteristicile interpretative ale corurilor italiene, din spiritualitatea şi tradiţiile italiene, membrilor corului SOUND. Repertoriul pregătit pentru acest concert a fost alcătuit din piese româneşti şi internaţionale, la care s-au adaugat trei lucrări din repertoriul italian.

  Ora Pamântului, celebrată printr-un concert Sound, Sistem şi Zoli Toth”  – Corul SOUND a susţinut Earth Hour printr-un recital 100% unplugged alături de SISTEM şi Zoli Toth, ambasadorul Earth Hour în România. Recitalul a avut loc pe 26 martie 2011, în faţă Ateneului Român.

“Concert All that Love” – Concert dedicat cântecelor de dragoste. Evenimentul s-a desfăşurat 19 februarie 2011, oră 19:00 în holul de la parterul Casei de Cultură în data de 19 februarie 2011.

Proiecte 2010

“Colinde şi cântece de Crăciun cu Corul de Copii Radio şi Corul ‘Sound’” – Cu caldura în suflet si cu voie buna vă invitam în prag de sarbatori la un concert de “Colinde şi cântece de Craciun” susţinut de Corul de Copii Radio şi Corul ‘Sound’, dirjate de Voicu Popescu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (Str. Plevnei nr. 61) în sala mare – amfiteatru din incinta instituţiei (etaj II), joi 16 decembrie 2010 la ora 19 30.

“All That SOUND” – Sala Old School a Casei de Cultură a Studenţilor va răsuna din nou de acordurile muzicii americane în cadrul concertului susţinut de corul SOUND în compania dirijorului şi pianistului American de origine română Radu Valentin . Evenimentul va avea loc în data de 18 noiembrie la ora 20.00.

“Corul de copii radio – 65 de ani” –  Duminică, 14 Noiembrie, studioul de concerte ‘Mihail Hora’ va găzdui concertul aniversar al Corul de Copii Radio care va concerta sub bagheta domnului dirijor VOICU POPESCU. Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de Camelia Chitibea. Invitaţii de onoare sunt Corul SOUND – dirijor Voicu Popescu, Corul Madrigal – condus de Marin Constantin, Corul Preludiu – dirijor Voicu Enachescu şi Corul Academic Radio – dirijor Dan Mihai Goia. Va prezenta Sorina Goia.

Am câştigat Marele Premiu al Festivalului de Muzică Corală de la Ohrid, Macedonia – În perioada 26 – 30 August, corul SOUND s-a deplasat în Macedonia, unde, alături de alte 35 de coruri din 16 ţări, a participat la acest festival concurs. Din repertoriu au făcut parte: “Suită Corală din Ţara Oasului”, de Dariu Pop, “Ave Maria”, de Javier Busto, “Şi alte variaţiuni pe tema Chindiei”, de Alexandru Pascanu, “Podobia”, de Paul Constantinescu, şi “Tatăl nostru”, de Dan Voiculescu. Ediţia de anul acesta a fost una serioasă şi încărcată, formaţiile prezente ridicând foarte mult nivelul competiţiei. Pentru România a fost prima data când s-a prezentat cu cinci formaţii corale la acest festival. Institutul Cultural Român , prin programul “Cantemir” – secţiunea festivaluri – a fost cel care a sprijinit în mod substanţial această deplasare ce s-a realizat şi cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti . Le mulţumim celor două instituţii care au avut încredere în efortul nostru de a participa la un eveniment atât de puternic în plan international.

“Asamblaje II – Praguri”  – Acest atelier experimental propus de Arhitext (Fundaţia Arhitext design) porneşte de la conceptul de «asamblaj» care explorează inter-relaţionând spaţiul (arhitectura), sunetul (muzica), şi imaginea (filmul) într-un proces deschis şi continuu de «deteritorializare/reteritorializare», în cadrul bisericii fortificate de la Dealu Frumos, Sibiu, între 16-18 iulie 2010. Proiectul Asamblaje II – Praguri va avea ca punct de plecare limita care desparte două situaţii, perioade şi spaţii diferite, iar Corul Sound (repertoriu de jazz), Ştefana Molnar (flaut şi voce) şi DJ vor asigura sunetul (muzica).

“Desculţ în iarbă” – Pentru 3 zile, strada Arthur Verona a fost paradisul verde al oraşului însorit, oaza deşertului urban al capitalei şi refugiul căutătorilor de clipe unice de relaxare, răcoare şi bonton. Acest proiect şi-a propus să îi creeze cetăţeanului urban un spaţiu minim ambiental în care să poată evada din constructille de beton şi sticlă şi să stea desculţi în iarba racoroasă, să citească pe îndelete o carte într-un şezlong confortabil, să asculte o piesă de virtuozitate la pian, să danseze, să asculte poveşti la firul ierbii lăsându-se în voia capriciilor verii. Corul Sound a fost invitat să delecteze publicul şi să vibreze atmosfera evenimentelor artistice care au împânzit locul.

“TEN YEARS AFTER – SOUND & Valentin Radu” – Corul SOUND, împreună cu pianistul şi dirijorul Valentin Radu, a organizat luni, 31 mai 2010 la Casă de Cultură a Studenţilor Bucureşti (sală Old School), la oră 20:00, evenimentul jubiliar al unei frumoase colaborări muzical-artistice. De 10 ani, concertele din seria SOUND & VR aduc în atenţia publicului parfumul anilor de glorie ai muzicii americane în viziunea lui Valentin Radu, repertoriu pe care nicio formaţie din România nu îl acoperă. De această dată, Broadway-ul a venit la Bucureşti cu prime audiţii că …extraordionarele “The Phantom of the Operă”, “Memory”, “Go Go Go Joseph” ale lui Andrew Lloyd Webber, …seducatorul “Steppin’ out with my baby” de Irvin Berlin şi alte piese, pe care publicul a avut ocazia să le audieze în ultimii 10 ani.

“De suflet şi de bucurie”Muzeul Satului a sărbătorit 74 de ani de existenţă, în perioadă 17-23 mai 2010, găzduind totodată şi evenimentul cultural dedicat omagierii marelui om de cultură Dimitrie Gusti, fondatorul muzeului. Cu această ocazie, în data de 20 mai, Corul SOUND a susţinut un recital de piese religioase şi folclorice în incintă Bisericii Dragomireşti.

“SOUND de 10!” – În data de 10 mai 2010, ora 20.00, SOUND a susţinut un concert la Casă de Cultură a Studenţilor, clubul OLD SCHOOL. În repertoriu s-au regăsit prelucrări din folclorul românesc precum Cimpoiereasa şi Alte variaţiuni pe tema Chindiei , gospeluri inspirate de muzica lui Jack Halloran, Witness , dar şi piese de divertisment ca Prende la vela, de Lucho Bermudez, sau When I’m 64 pe aranjamentul regretatului Ioan Luchian Mihalea.

“Festivalul Naţional de Muzică de Cameră ‘Florin Comişel’, Plopeni 2010″ – Cu ocazia Zilei Europei, oraşul Plopeni a organizat sâmbătă, 8 mai 2010, acest festival Naţional de Muzică Corală ajuns la ediţia a VI-a, la care au participat 7 corale din judeţul Prahova şi Bucureşti. În cadrul acestui eveniment, grupul coral SOUND a abordat un repertoriu folcloric şi de divertisment.

‘Floriile cu bucurie’ – Sâmbătă, 27 martie 2010, la ora 14.30, Muzeul Satului v-a invitat să ascultaţi muzică religioasă de Paşte cu Corul SOUND, Bucureşti; Dirijor: prof. Voicu Popescu. Pentru publicul său, Muzeului Satului a sărbătorit cu ajutorul invitaţilor săi cel mai mare eveniment creştin – Paştele; Intrarea Domnului în Ierusalim. Cu ocazia Floriilor se deschide săptămâna cea mai importantă a acestei sărbători creştine

‘Parfum de ghiocei … DRAGOBETELE, sărbătoarea iubirii la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Guşti’, 21 FEBRUARIE 2010, Bucureşti. La această data s-a celebrat obiceiul calendaristic dedicat unei zeităţi păgâne, Dragobetele. Acesta este practicat în satul românesc la data de 24 februarie – Ziua îndrăgostiţilor şi marchează începutul primăverii şi a renaşterii naturii.

Proiecte 2009

 “Program artistic – Cred în Mos Crăciun! – Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Centrul de Proiecte Culturale (ARCUB) al Primăriei Municipiului Bucureşti a organizat în Parcul Cişmigiu acest eveniment în cadrul căruia au fost invitaţi să participe colindători, trupe de teatru, coruri laice şi religioase precum şi numeroşi solişti şi trupe îndrăgite. Grupul coral SOUND a participat la aceste evenimente în seara de 23 decembrie 2009.

“Salut voios de pionier” – În data de 20.12.2009, în Studioul de concerte ‘Mihail Jora’ al Sălii Radio a avut loc acest concert multimedia dedicat împlinirii a 20 de ani de la evenimentele din 1989. Grupul Coral SOUND, “Corul de Copii Radio” şi membri ai Orchestrei Naţionale Radio au încercat să readucă în memoria colectivă o pagină din istoria care s-a încheiat în decembrie 1989, abordând unele din cele mai expresive cântece de epocă: ”Tot înainte!’ , ‘Am cravata mea’, ‘Scumpă ţară, România’, “E roşie cravata mea ca focul’, ‘Şoimii patriei’ , ‘O mie de flori’, ‘Mulţumim din inimă partidului’ etc.

Projects 2014

Projects 2013

 • Christmas Concert at Cotroceni National Museum – on December 17 th, at 19.00, the Presidential Administration and Cotroceni National Museum invite you  to the Christmas concert performed by SOUND Choir and conducted by Maestro Voicu Popescu. The Cherchez Hall of the Cotroceni National Museum  will host this event .
 • Craciunescu – festival of joy with theatre, jazz and carols – between December 13 and 18, Acuarela will host the Crăciunescu Festival, the Christmas edition of the summer GrădinAcuarela – Grădinesco event. Acuarela will keep its doors open for six days of joy for Christmas jazz, carols and theater. Guests: SOUND Choir (December 13 , 19.00), 3 CIRCLES (December 13 , 20.00), Probleme la Mansarda (theatre, December 14, 20.00), Maria Raducanu (Christmas concert, December  15, 20.00), Story for Grown-ups (Poveste pentru oameni mari, theatre, December 16 decembrie, 20.00), Duo of classic jazz piano, Valentin Humita,  and voice, Andreea Tincea (December 17 decembrie) and PUMPKIN  (christmas carols, December 18).
 • Keeping the faithDecember 11, at Student’s Culture House Bucharest – Christmas charity concert organized by SOUND Cultural Foundation  and Student’s Culture House Bucharest, on an initiative of HAVI Logistics.  All funds were allocated to a a young men in desperate need of medical help.
 • Cherish life” (Preţuieşte viaţa)December 1st, show broadcast on the national TV TVR1, with Romanian Military Band and Sound Choir.
 • “Ziua Națională SUBCARPAȚINovember 30,  at 21.30, Atelierul de Productie3 years of SUBCARPATI. Opening acts CORUL SOUND & TREI PARALE. 1000 tickets will be available upon entrance at 25 RON/ ticket.
 • East Centric Architecture Triennale 2013, with the Trans(ap)parencie s themeOctober 19, at 20.00, SOUND Choir will hold one concert in Mogoşoaia Palace and, on October 27th, at 17.00, another one in Știrbei Palace  where a wide repertoire of choral pieces varying from  traditional Romanian songs, to madrigals, gospels, Byzantine and Gregorian music or jazz will be heard.
 • Imbold NativSeptember 21st, Acuarela – Imbold Cultural Association will host  an event dedicated to art and artists inspired by authentic Romanian folklore and traditions. Acuarela will provide the proper background for an incursion in the Romanian choral folklore led by Sound Choir (conductor Voicu Popescu).
 • Flashmob for promoting the Health for Mothers and Babies Program (SAMAS)on September 21st, the streets of the old town of Bucharest will be flooded with accords from  Kayama by Karl Jenkins (Adiemus), performed by  SOUND Choir.
 •  “A Midsummer Night in the Minovici Orchard”June 23rd – a wonderful cultural event taking place in a very relaxing environment where all arts met and blended together in an extraordinary mix.
 • Ave Maria! A Sacred Music Concert – June 21st, at 20.00 – The gracious and warm Italian Church in Bucharest will host SOUND Choir while performing and extraordinary religious concert that will blend wonderfully composed works from the Catholic, Orthodox and Gospel repertoire.
 • Hortus Florshow Romania 16-19 May, 2013, event dedicated to Romanian Horticulture Days held in Bucharest within the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine (USAMV) campus, under the patronage of  Romanian Horticulture Society and promoted by ATS Florovivaistica Italiana. On May 17th, at 19.30, the USAMV dendrological park will host the musical compliments to flowers paid by panpipe player Nicolae Voiculet,  SOUND Choir and two students of the University.
 • Village Museum’s 77th Anniversary 17 – 19 May, 2013, the National Village Museum “Dimitrie Gusti” celebrates its 77th birthday and, at the same time,  pays homage to the Saints Constantine and Helen. On Friday,  17 May, all events are dedicated to Village Museum’s creators  – outdoor exhibitions, live demonstrations of craftsmanship, musical performances (SOUND Choir among others), choreographic, theatrical and poetry shows.

Projects 2012

 • Romanian Christmas Traditions and Rituals. IInd Edition Friday 07 December, Sala Dalles  – SOUND Choir will hold “The Christmas Tale” concert. The special guest will be Prof. Dr. Corneliu Ioan Bucur who will talk about his book  ,,Primer Book and Etymology Dictionary”’. Parents, children and teachers are all invited to this event  which is part of  the project “Romania – A New Perspective: People, Places and  Traditions” – an initiative aimed at raising awareness among the new generations about preserving, capitalizing and developing our national material and immaterial patrimony. This Project was initiated in 2010 by SC Bonsi Business Group, which is the  also the organizer of this event.
 • SOUND & SONG’s – Saturday, November 17th, CCS Hall of (Student’s Culture House Bucharest, 2nd floor) –  on Students’ International Day, SOUND Choir and director Voicu Popescu will offer an extraordinary concert to the CCS public. You will hear long lost carols singing of ancient Romanian traditions which were gathered on a mini CD – a cultural project supported by the Student’s Culture House Bucharest  and financed by Romanian National Cultural Fund Administration. Entrance is free.
 • A Christmas Tale  – Wednesday, November the 14th, Sala Pod of a Student’s Culture House Bucharest will host the Press Conference and CD launch of the Christmas Tale CD, a project financed by the Romanian National Cultural Fund Administration. Entrance is free.
 • Songs for Nadine. Charitable concert – Thursday, 11.10.2012, Dianei Patru – SOUND Choir conducted by Voicu Popescu, Adrian Naidin, Lily and the White Tiger, Vlad (Coughy) and Bogdan (Casetofoane) invite you to a charitable concert aimed at raising funds for a Romanian family from Syria so that they can take refuge from the war there.
 • Tradition and Craftsmanship – 10.10.2012, Mihail Jora studio of Romanian Radio Broadcasting  Company. The Anton Pann Association for Culture and Tradition, Radio Romania Musical and SOUND Cultural Foundation are the patrons of this concert where Anton Pann Old Music Vocal – Instrumental Ensemble will perform alongside its guests – the graduates of  Traditional Oriental Musical Instruments classes.  This event is part of the “Tradition and Craftsmanship MasterClass of  Traditional Instruments”, financed by the  Romanian National Cultural Fund Administration”, and it’s aimed at promoting all instruments that were in use within Romanian territories until the end of XIX century and that are still in use in Turkey, Greece and the entire Orient. The repertoire comprises works of Dimitrie Cantemir, Ali Ufki, Anton Pann, Eşrefzâde Rumî, and others.
 • SONORITA ConcertsSOUND Choir and Cantica Nova Choir performed on August 29th 2012,  at “Romanian Ministry of National Cultural Heritage , and on September the 1st 2012, at Reduta Cultural Center Brasov. This was a cultural project financed by  the Romanian National Cultural Fund Administration”Cantica Nova Choir, from Milazzo, Sicily, conducted by Maestro  Francesco Saverio Messina, performed the following works: Gloria (dalla Missa Brevis) de  Giovanni Pierluigi da Palestrina, Notre père – Maurice Duruflè, Gia’ mi trovai di maggio – Bruno Bettinelli, Funiculi’, funicula’ – pop. Napoletano – l. Denza – elab. Dario pino, E vui durmiti ancora – pop. Siciliano – Formisano-Calì – elab. Giuseppe Mignemi, Obladi’, oblada’ – j. Lennon/p. Mccartney – elab. Keith Abbs sau Don’t Worry, be Happy – Bobby Mcferrin – elab. Kirby Shaw.   SOUND Choir was conducted by Maestro Voicu Popescu.
 •  Village Museum’s 76th Anniversary (1936-2012)Romanian National Village Museum Dimitrie Gusti will host a 4 days anniversary event: Seasons. The visitors can take part in interactive workshops organized by Romanian craftsmen, visit various exhibitions and  listen to Romanian, Irish and other ethnic groups’  folklore music. On May 17th, SOUND choir will give a short  performance at 16.30 -+ 17.00 pm.
 • Extraordinary Choral Concert at Radio Hall – VOICU POPESCU will conduct: SOUND Choir (Students’ Cultural House in Bucharest), Romanian Radio Children’s Choir (piano: Camelia Chiţibea, percussion: Ilinca Lorentz, solo: Florina Ilie) şi National Chamber Choir “Madrigal” (piano: Raluca Ouatu, soloists: Mihai Cârstea şi Ionuţ Popescu). Presenter: Sorina Goia.
 • Azi cu toţi să prăznuim – National Village Museum “Dimitrie Gusti” hosted Easter-related events between April 6 – 8.  Craftsmanship workshops, folklore and religious music recitals and Easter specific  goodies were on display.
 • World Choir Games in Cincinnati, between July 3rd and 14th. The Choir Olympic Games are an international choir festival taking place every two years on different continents and it is the biggest choir competition worldwide. Its main goal is to peacefully unify singing people and nations connected by song in a fair competition. No matter on which artistic level one is working – whether singing for pleasure or reaching for artistic stars – all participants celebrate this amazing festival of music, as music is the common language of the world! For financial reasons, SOUND Choir was unable to take part in the competition.

Projects 2011

Cultural exchange Sound Choir – Cantica Nova Choir – This initiative between the two choirs began this spring with a first switch of conductors. Thus, late March, Maestro Voicu Popescu, conductor of SOUND Choir, traveled to Italy and worked with Cantica Nova Choir, in Milazzo, for a whole week. Their efforts resulted in a local extraordinary concert held on April 3rd, 2011. In his turn, Italian Maestro Francesco Saverio Messina, conductor of Cantica Nova Choir, arrived to Bucharest at the end of May and rehearsed with Sound Choir for a long week as well, and then, performed an amazing concert together in front of the public on May 14th, 2011. This cultural exchange project evolved to the next level and SOUND Choir was invited to travel to Italy and hold two Christmas carols concerts this December – on December 28th, in Milazzo at “Teatro TRIFILETTI” and on December 29th in Enna.

Romanian music was heard in Germany and Switzerland during December 16-20, 2011. Ambassadors of our national foklor and traditions will be Radio Children’s Choir. conducted byVoicu Popescu and  pianist Camelia Chitibea. The two concerts will take place on December 17th Decembrie, at Twinkling Star Market Wiesbaden (Germany) and on December 19th at Engelsstimmen din Lucerna (Switzerland).  This project was supported by  SOUND Cultural Foundation and Romanian Clutural Institute, Cantemir Program.

Old and New Carols – As winter holidays approach, we gladly invite you to hear Romanian and international traditional carols on December the 14th, at Students’ Culture House in Bucharest.

Subcarpați featuring Sound Choir, Limun and Charlie Dundeen – On December 1st, Subcarpaţi celebrated Romanian style, accompanied by their guests, at Atelierul de Producţie.

SOUND Choir – Männerstimmen Basel, Switzerland – Romanian choral compositions have filled the oldest concrete church in the world. Concert took place in St. Anthony Church in Basel, Switzerland, on November 13th, 2011. The two choirs shared the same stage and the repertoire included Swiss, Romanian and international compositions. SOUND Choir’s main purpose for implementing this experience exchange is to reveal Romanian choral compositions to a public otherwise not acquainted with it, capitalize our mobile national and cultural patrimony, promote, and expose our Romanian choral culture to the international market. This project was financially supported by our hosts the Männerstimmen Basel choir and Tractebel Engineering S.A. company.

ONG Fest – Bucharest, September 9-11th – ONG Fest – a festival attended by more than 150 Non-governmental organizations. Sound Choir was present there as participant and performer at this event.

“Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici” “A Midsummer Night in the Minovici Orchard”, June 23rd, – a wonderful cultural event taking place in a very relaxing environment where all arts met and blended together in an extraordinary mix.

 “II International Krakow Choir Festival”June 15-19, Krakow, Poland – our participation at this festival brought us Ist Prize in ‘Popular, Folk, Gospel and Barbershop Music’ category and IInd Prize in ‘Mixed Choirs Adults’. In this adventure, we were sponsored by “Romanian Ministry of National Cultural Heritage” .

“INNOVATIO SOUND – same choir, different conductor Francesco Saverio Messina”May 4th – this project was an experience exchange between SOUND Choir, Bucharest, Romania, and CANTICA NOVA Choir, Milazzo, Italy. Our beloved Voicu Popescu held a concert conducting Cantica Nova choir in Milazzo and Francesco Saverio Messina conducted SOUND choir in a wonderful concert in Bucharest. The repertoire included Romanian, international and Sicilian compositions.

“Earth Hour” March 26th – together with Sistem and Zoli Toth, we held a 100% unplugged recital.

“All that Love”February, 19th – Concert dedicated to Romanian choral love songs.

Projects 2010

Christmas Concert with Sound and Romanian Radio Children’s Choirs’” – on December the 16th, 2010, Voicu Popescu conducted both choirs.

“All That SOUND” – an American music concert conducted by the Radu Valentin , an American conductor and pianist (November 18th, 2010).

“Romanian Radio Children’s Choirs -celebrating 65 years” – anniversary concert celebrating Radio Children’s Choirs’ continuous activity (14th of November 2010); guests SOUND choir – conductor Voicu Popescu, Madrigal Choir – conductor Marin Constantin, Preludiu Choir – conductor Voicu Enachescu and Academic Radio Choir – conductor Dan Mihai Goia.

Ohrid Choir Festival, Macedonia (26 – 30 August, 2010) – SOUND Choir won the Grand Prix competing with more than 35 choirs from 16 countries. In this adventure, SOUND Choir received the great support of Romanian Cultural Institute – Cantemir Programme and the Students Cultural House in Bucharest . We thank these two institutions for their confidence in us.

“Asamblaje II – Praguri” (Asamblaje II – Thresholds) – experimental workshop based on the «asamblaj» concept, which this year harmonized our jazz choral music, with a DJ’s sound effects and a flute improvisation on top (July 16th-18th, 2010).

“Descult in iarba” (Bearfoot in the grass) – open air concert for people looking for a place to cool off on a hot busy and noisy day. (June 2010)

TEN YEARS AFTER – SOUND & Valentin Radu” – conductor and pianist Valentin Radu tried to bring to Buchrest the Broadway influences and conducted and accompanied SOUND Choir while singing works like “The Phantom of the Opera”, “Memory”, “Go Go Go Joseph”, “Steppin’ out with my baby”. (31st May, 2010)

“De suflet si de bucurie” – a short recital of religious and folklore compositions honouring the Bucharest Village Museum’s long activity of 74 years (May 2010).

“SOUND de 10!” (An A SOUND) on May 10th, Sound Choir held a concert comprising varied works – Romanian folklore compositions such as Cimpoiereasa and Alte variatiuni pe tema Chindiei , gospels signed by Jack Halloran, Witness , entertainment compositions Prende la vela, de Lucho Bermudez, and When I’m 64 arranged by Ioan Luchian Mihalea.

“Chamber Music National Festival ‘Florin Comisel’, Plopeni 2010″  – on Europe’s Day, the city of Plopeni organized the 6th edition of this Festival (May 8th, 2010).

‘Floriile cu bucurie’ (Joyful Palm Sunday) – religious concert at Romanian Village Museum (March 2010).

‘Parfum de ghiocei …’ (Snow Drops) DRAGOBETELE – Romanian traditional day celebrating love on February 24th each year.

Projects 2009

“I believe in Santa Clause! – Bucharest Cultural Projects Center within the Bucharest municipality Centrul de Proiecte Culturale (ARCUB) organized this event to celebrate the greatest winter celebration with Christmas carols sung by SOUND Choir (December 2009).

“Pioneers Salute” – theme concert dedicated to the 20 years that passed since the 1989 events in Romania. The repertoir comprised some of the most representative works of that time: ”Tot inainte!’ , ‘Am cravata mea’, ‘Scumpa tara, Romania’, E rosie cravata mea ca focul’, ‘Soimii patriei’ , ‘O mie de flori’, ‘Multumim din inima partidului’ etc. (December 20, 2009)