Proiecte

Proiecte 2018

 • Concertul Extraordinar CENTENAR-BICENTENAR – CELEBRĂM ISTORIA PRIN ARTĂ – joi, 13 decembrie, 2018, de la ora 19.00, Corul de Copii Radio, Corul Sound al Casei de Cultură a Studenților și Corul Canticum concertează , în Aula Nouă, din Universitatea POLITEHNICA, București.Universitatea POLITEHNICA București aniversează anul acesta 200 de ani de la înființare și va găzdui în premieră concertul bicentenar în noul spațiu AULA NOUĂ, dedicat din această toamnă deopotrivă evenimentelor academice și celor culturale.
  Asociația CANTICUM și Fundația SOUND, în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA București au câștigat proiectul CELEBRĂM ISTORIA PRIN ARTĂ susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru evenimente artistice dedicate Centenarului Marii Uniri. Concertul Extraordinar CENTENAR-BICENTENAR – CELEBRĂM ISTORIA PRIN ARTĂ este organizat în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București și cu Fundația ”Sound”.
 • Moș Om Bun în sat sosește: Colinde interpretate de Corul SOUND – 11 decembrie 2018, ora 19.30, te invităm la tradiționalul concert caritabil de colinde organizat de Merci Charity Boutique și susţinut de corul SOUND al Casei de Cultură a Studentilor București, dirijor Dl. Voicu Popescu, la catedrala Sf. Iosif din București. Anul acesta, donația ta va merge către “Moș Om Bun la sat sosește”: echipa noastră îl va duce pe Moș Crăciun încărcat cu cadouri pentru 120 de copii (din comuna Ciuperceni, Teleorman și de la grădinița specială Sfânta Elena din Pitești).
 • Turneu de iarna in Bruxelles, Belgia 29.11 – 2.12.2018 – Corul SOUND va desfasura un tur de forta constand in 3 concerte “100 Sounds” in data de 30 Noiembrie 2018: la 11:00 la Parlamentul European, la 13:00 la Școala Europeană și la 16:00 la Consiliul Europei. Duminică, 2 Decembrie 2018, după slujba de dimineata, va sustine un concert de colinde.
 • “the 80’s Sound” – 13 Noiembrie 2018, București, Palatul Suțu, ora 19.30 – Mișcare, roluri, poezie, călătorii, bucurie, melancolie, muzică. Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar intrarea liberă.
 • “the 80’s Sound” – 13 Noiembrie 2018, Brasov, Aula Universității Transilvania – Corul Sound va invită la un spectacol, nu la un simplu concert. Vom râde, ne va veni uneori să ne ridicăm de pe scaune și să batem din palme în ritmul muzicii, alteori vom asculta înduioșați. Pe unele melodii le știm, pe altele le vom descoperi împreună.
  Pentru că este an de centenar, „soundiștii”, cum le place să li se spună, ne vor trece mai întâi prin tradițiile românești – de la o surprinzătoare melodie de bucurie a țăranilor care au… scăpat de un hain vătaf, până la ceva ce ne va aduce aminte de fetele de la Căpâlna și chiar… o veritabilă nuntă.
  Și vom asista apoi la o premieră națională: unele dintre cele mai faimoase șlagăre românești, reinterpretate și aranjate pentru cor. Nu într-o manieră clasică, rigidă – ci într-un stil viu, actual, care pe de o parte păstrează cele mai frumoase linii melodice, pe de alta aduce un omagiu unor compozitori astăzi pe nedrept uitați. Cei ce nu știu aceste șlagăre vor fi surprinși; cei ce au copilărit cu ele și le vor aminti cu plăcere și se vor bucura de revenirea lor.
 • Zilele Patrimoniului la Roșia Montană – Adoptă o Casă (15-19 august 2018) – Eveniment special: Recital Sound Choir la Biserica Unitariană, in data de 18 august 2018. A fost un weekend grozav! Mulțumim organizatorilor (cu mențiune specială pentru Andreea Duminicioiu) pentru invitația la Zilele Patrimoniului, ne-am simțit foarte bine și ne bucurăm enorm că am reușit să aducem #100sounds la Roșia Montană. Mulțumim și domnului Eugen David și doamnei Mia pentru găzduire, povești, cireșată și toate celelalte! A fost o deplasare cu-adevărat specială pentru #SoundChoir.
 • recital muzical marca Sound01 August 2018 – la oficierea unei minunate ceremonii de nuntă, la Mănăstirea Ciofliceni! Am abordat un repertoriu modern – dar potrivit ocaziei ca o mănușă. Puțin gospel, puțin jazz, puțin soul – și mult suflet. Ne-a plăcut mult de tot – și mai vrem! Casă de piatră și fericire le dorim frumoșilor noștri miri, mulțumim pentru colaborare Alexandra Blaga, iar vouă vă spunem că dacă ne vreți aproape la evenimente de suflet, suntem la un mesaj distanță! #weddingchoir#soundchoir #sayalittleprayer#whatawonderfulworld
 • concert sustinut la sediul Europol de la Haga01 Iunie 2018 – în prezența Ambasadorului României la Haga, Doamna Brândușa Predescu și a Directorului Executiv al Europol, Doamna Catherine De Bolle.
 • 100 SOUNDs – The a capella experience, 01 Iunie 2018 –  cu ocazia centenarului, Corul Sound Choir a sustinut un concert organizat cu ajutorul Ambasadei Romaniei la Haga (haga.mae.ro), DeVioolDokter (www.deviooldokter.nl) si CASS (www.cassdegoudensmaak.nl) – Dr. Camelia A. Schage-Simeoni.
 • 100 SOUNDs: folclor românesc în Amsterdam, Olanda – 30 Mai 2018 – Corul SOUND din București s-a deplasat în Olanda și  în De Waalse Kerk din Amsterdam, pentru concertul 100SOUNDconcert de muzică românească, tradițională. Corul exprimă astfel bogăția culturii lor în cântare, mișcare, dans, acompaniament instrumental și, nu în ultimul rând, haine frumoase. O oportunitate specială de a vă bucura de cultura din România
 • 100 SOUNDs – 29 mai 2018 – primul nostru concert din turneul din Olanda, alături de Kamerkoor Doulce Memoire, in Overveen, Olanda
 • Festivalul Vox Mundi – 26-27 Mai 2018, Timisoara, Romania – aflat la cea de-a treia ediţie, Festivalul VOX Mundi a gazduit sâmbătă, 26 mai, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, Gala Vox Mundi, alături de Zoli TOTH Project şi toate corurile invitate. Momentul final al Galei VOX MUNDI, a fost incununat de piesa For The Beauty Of The World (John Rutter), într-un aranjament original semnat Zoli TOTH Project, împreună cu toate corurile participante la festival – Ocarina-kuoro Ocarina-körenChór Dziewczęcy SKOWRONKI / The SKOWRONKI Girls’ Choir, corul Cantanti, Corul „Ion Vidu”Orfeó Universitari de València (OUV) și, bineînțeles, SOUND Choir. Duminică, 27 mai, ora 11.30, Corul SOUND a sustinut Concertul de Pricesne, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, sub egida aceluiaşi minunat VOX Mundi.

Proiecte 2017

 • Mos Om Bun soseste in sat – 11 Decembrie 2017, la 19.30 – Sa fie si zăpadă, s-o topim cu bunătatea noastra. Vocile corului SOUND lor vor rasuna in Catedrala Sfantul Iosif in concertul caritabil organizat de Merci Charity Boutique
 • Concert de colinde cu Corul SOUND – 10 Decembrie 2017Biserica Sfintii Apostoli
 • Caravana lui Moș Crăciun, adusă de Coca-Cola – 29 noiembrie 2017 –  în parcarea Hard Rock Cafe, începând cu ora 18:00 – concert de colinde oferit de corul SOUND
 • Can you hear me?   – Casa de cultura a Studentilor din București gazduieste concertul Corului de Copii Radio impreuna cu Corul SOUND in cadrul proiectului Can you hear me? un mosaic cultural coral cu lucrari ale compozitorilor din secolul XX si XXL 
 • Can you hear me? – 20 octombrie 2017, Corul de Copii Radio si Corul SOUND prezinta proiectul Can you hear me? la Colegiul National “Andrei Saguna”, Brasov, un proiect care își propune realizarea unui spectacol de muzică contemporană de o factură ieșită din tiparele obișnuitului, prin folosirea pe lângă cântul coral a unei varietăți de expresii artistice, completate cu intervenția unor instrumente compatibile cu cantul coral (violoncel, percuție, pian, etc.), spectacol ce va aborda un repertoriu complex, va combina mai multe genuri muzicale, nu doar ca entități separate, ci chiar în interiorul aceleiași lucrări. Spectacolul va aduce în atenția publicului atât lucrări aparținând compozitorilor români contemporani, a căror valoare va fi scoasa în evidență prin prezentarea în asociere cu percuția corporală sau mișcarea, cât și lucrări contemporane din repertoriul internațional, demonstrându-se astfel valoarea și perfecta încadrare a lucrărilor românești în peisajul musical coral mondial.
 • Concerte de muzică corală românească in Belgia si participarea la festivalul de muzica coral de la Mainhausen din Germania – 3 – 12 iunie 2017 turneu international in Belgia si Germania

Proiecte 2016

 • Concert Colinde – Corul Sound – Biserica Catolica Sf. Francisc de Assisi – 21 decembrie 016 – Ca de fiecare data, va invitam cu mult entuziasm sa impartasim bucuria sosirii Mantuitorului Prunc. Concertul de colinde va avea loc la biserica romano-catolica Sf. Francisc de Assisi (baraj Lacul Morii), la ora 19, unde o ceata de colindatori ai corului Sound vine sa va umple inimile cu bucurie! Va asteptam cu mult drag!
 • Dupa datini, colindam 20 decembrie 2016 – Concert de CraciunAula Magna a Facultății de Drept – grupurile corale Sound și Vox Medicalis va invita sa redescoperiti impreuna cu membrii lor bucuriile Craciunului prin colind, prin povestea Nasterii Mantuitorului, prin comuniune. Vom copilari impreuna, vom visa si ne vom ura pentru anul care vine.
 • Zurgalai de fapte bune – 16 decembrie, ora 19.15 te invităm la un concert caritabil de colinde susţinut de SOUND Choir, dirijor Dl. Voicu Popescu, la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti (Str. General H.M. Berthelot, nr. 19). Donaţiile vor susţine tratamentul stomatologic al copiilor de la sat, al copiilor de la Institutul Oncologic Bucureşti şi al copiilor din centre de plasament şi din cartiere sărace prin proiectul „Caravana Zâna Merciluţă” care va începe în februarie 2017.
 • VIA SOUND – 10 – 16 octombrie 2016Corul SOUND din Bucureşti va face un turneu în Ungaria unde va prezenta mai multe spectacole, abordând un repertoriu care cuprinde muzică corală românească. Proiectul VIA SOUND – Vizibilitate Internațională și Acces la cultura românească cu corul SOUND – proiect cultural finanțat de Institutului Cultural Român (ICR) prin programul CentenArt – își propune promovarea culturii și creației românești prin organizarea unei serii de 4 concerte de muzică corală românească (tradițională și contemporană). Corul va susţine primul concert la Jula/Gyula marţi, 11 octombrie orele 18.00 la Catedrala Sfântul Nicolae. Repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol aminteşte de traseul iniţiatic al principalelor momente ale Vieții, elemente care au inspirat creațiile folclorice din cele mai vechi timpuri. Spectacolul va întruchipa muzical și corporal – într-o manieră artistică specifică interpretării corale – emoția și spiritul fiecărui mare moment al Vieții. Trăiri puternice ca bucuria, tristețea, melancolia, dorul doinit și dragostea, rugăciunea în momentele de cumpănă, bocetul când ai pierdut pe cineva drag, recunoștința pentru binecuvântările vieții, toate sunt oglindite prin prelucrări complexe de divertisment, dans și satiră ale folclorul autentic, dar și cu lucrări religioase românești. Turneul isi propune 4 opriri:
 • 11 octombrie 2016, ora 18.00, la Catedrala Sf. Nicolae din Jula
 • 12 octombrie, ora 18.00, Biserica Reformata din Csabdi
 • 14 octombrie ora 19.00, Biserica Sfantul Francisc de Assisi din Budapesta
 • 15 octombrie ora 19.00, Casa Dialogului din Budapesta. 
 •  Jam Session Corul SOUND & Solartis Quartet – 09 octombrie 2016, ora 19.00, Teatrul National, Sala Media, Bucuresti – Fundația Culturală Sound vă invită la concertul de muzică corală românească din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN, avandu-i ca invitați speciali pe Constantin Răileanu (ansamblul Anton Pann) și Solartis Quartet.
 • Anamorfoze – 01 octombrie 2016, ora 20.00 – concert drifting, Teatrul National, Sala Media, Bucuresti
 • Sound Underground la Descult in Iarba – 25 septembrie 2016. ora 19.00 –  Insula Artelor, Parcul IOR, Corul Sound  canta in aer liber in cadrul proiectului Desculț in Iarbă. INTRAREA: 1 PET sau o doza de aluminiu, reciclate si turtite bine :) Te bucuri de muzica si te implici activ in campania “Nu lasa PETe in urma ta”.
 • Sound Subteran la Cetatea Râșnov (jud. Brașov) – 17 septembrie 2016, ora 17.00 – Cetatea Rasnov a gazduit proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național soldat cu un concert de muzică corală românească parte integranta a proiectului SOUND SUBTERAN;
 • Noaptea de Sanziene23 iunie 2016, Muzeul National de Arta – Tarziu, dupa ce Soarele doarme dus, aproape de miezul noptii, ne pornim pasul si cantecul, prin curtea MNAR. Programul serii incepe de la ora 19.30 si sta sub semnul lui Brâncuşi şi al Cuminţeniei Pământului
 • Sound Subteran, în Salina Turda– 19 iunie 2016 – Salina Turda și Fundația Culturală Sound au gazduit concertul de muzică corală românească din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN – Festival itinerant, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 • Sound subteran în Biserica Unitariană din Cluj şi la Salina Turda – 18 iunie 2016 – Concertul de la Biserica Unitariană a avut loc în cadrul evenimentului Porțile deschise ale unitarienilor din Cluj, programul fiind acelasi SOUND SUBTERAN.
 • SOUND SUBTERAN LA PIETROASELE, BUZĂU –  11 iunie – Crama din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasă, comuna Pietroasele, Buzău, la primul concert de muzică corală românească din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN.
 • SOUND SUBTERAN – Festival coral itinerant în cramele, salinele și peșterile României – 11 iunie 2016 – crama de la Pietroasele (judetul Buzău), 18 iunie 2016 Biserica Unitariană (judetul Cluj), 19 iunie 2016 – Salina Turda (judetul Cluj), 17 septembrie 2016 – Peștera Valea Cetății Râșnov (judetul Brașov) si 25 septembrie Insula Artelor, Parcul IOR. După mai mult de 20 de ani de activitate artistică pe scenele nationale și internationale, Corul SOUND al Casei de Cultură a Studentilor din București initiază un proiect curajos și dinamic, de data aceasta nu pe scenele de suprafată, ci pe cele de „sub pământ”ale României. De-a lungul acestui an, SOUND va coborî în măruntaiele pământului pentru a experimenta acustica spatiului interior, neconventional, al Terrei.
 • Doulce Memoire29 aprilie 2016, avem plăcerea de a vă invita la concertul susţinut de corul Sound împreună cu corul de cameră Doulce Memoire din Olanda, aflat în turneu pe meleagurile noastre, corul de camera, BISERICA LUTERANA din Bucuresti 

Proiecte 2015